V dilemi? Imamo odgovor na vse!

5-dnevno vodeno potovanje z letalom na južni Ciper z raznoliko pokrajino!

Prvič na Kuponko.si

Organizirano potovanje vključuje tudi ogled mest Pafos, Limassol in Kourin ter ogled samostana Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditino kopeljo.
729,00 €
Vrnemo ti: 3,65 €
HUDA CENA
Kupi kupon
Ponudba vsebuje
  • 5-dnevno potovanje na južni Ciper za 1 osebo
  • termin 16.-23.9.2024
  • 4x nočitev z zajtrkom na območju Pafosa v hotelu ali hotelskem resortu kategorizacije 3*
  • namestitev v standard dvoposteljni sobi (minimalna zasedenost in maksimalna kapaciteta sobe: 2 odrasli osebi)
  • povraten let z letalsko družbo Ryanair: Zagreb - Pafos - Zagreb
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos ročne prtljage dimenzij 40 x 20 x25 cm in 1 kos oddane prtljage dimenzije119 x 119 x 81 cm in teže do 20 kg
  • ogledi po programu
  • vključeni 3 izleti: Pafos city tour, Limassol in Kourin, Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel
  • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
  • hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik
  • organizacija potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Pogoji koriščenja

  • Rezervacijo opravite preko emaila [email protected]. Potrebni podatki ob prijavi: ime in priimek, datum rojstva, naslov in kontaktni telefon.
  • MOŽNA DOPLAČILA OB REZERVACIJI: 60 €/osebo za 4x večerjo; 30 €/potovanje za parkiranje na parkirišču MyParking Zagreb s transferjem do letelišča in nazaj; 99 €/osebo za enoposteljno sobo
  • MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI: turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu; dodatne usluge, obroki in fakultativni izleti; napitnine za lokalne vodnike in šoferje; stroški osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 30. dneva pred nastopom potovanja 40 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 21. do 14. dneva pred nastopom potovanja 60 % cene aranžmaja; od 13. do 10. dneva pred nastopom potovanja 90 % cene aranžmaja, od 9. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100% aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected].  
  • Za potovanje na Ciper potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list. Za vstop v turški del Nikozije potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od vstopa na turški del.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče. 
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Nikal.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.

Koledar unovčljivosti

Na voljo
Na voljo za prihod
Na voljo za odhod
Ni na voljo
JUŽNI CIPER
1. dan | polet proti Cipru in izlet po mestu Pafos
Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred letom. Prijava na let ter let proti Pafosu. Po prihodu na Ciper se boste odpravili na ogled Pafosa in njegove okolice. Najprej se boste zapeljali do znamenite nekropole ob obali. Grobnice kraljev iz 4. st. pr.n.št., ki so tudi del Unescove svetovne dediščine, so monumentalna mreža podzemnih grobnic, vklesanih v trdo skalo. Nekatere grobnice imajo stebre v dorskem slogu, kar daje videz templja. Pot boste nadaljevali do obalne vasice Yeroskipou, kar v prevodu pomeni Sveti vrt. V skladu z imenom, je bila vas dom legendarnih Afroditinih svetih vrtov. Razen povezave z boginjo lepote in ljubezni je vas znana tudi po bizantinski cerkvi Agia Paraskevi s petimi kupolami, ki izvira iz 9. stoletja. Po ogledu cerkve vožnja v Pafos, starodavno prestolnico otoka in dom slikovitih cerkva, srednjeveških samostanov, muzejev in čudovitega pristanišča, ki ga varuje majhen, utrjen grad. Tako ni čudno, da je to očarljivo mesto tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Glavna znamenitost Pafosa je Dionizova hiša, kjer boste občudovali mozaike, odkrite med izkopavanjem te vile iz 3. stoletja, ki naj bi bila dom rimskega plemiča. Izjemni talni mozaiki prikazujejo rimske legende in grško mitologijo ter veljajo za najboljše v regiji. Pred prijavo v hotel, še prosti čas v pristanišču Pafos.

2. dan | Limassol in Kourin
Zajtrk. Ciper je otok bogov in po legendi rojstni kraj Afrodite. Pravijo, da se je Afrodita rodila iz morske pene v Petra tou Romio, ki bo ob enem tudi vaš prvi postanek. Začetek vašega izleta v rojstnem kraju boginje ljubezni in lepote je posebna poslastica, ki vas bo uvedel fantastičen dan. Sprehodili se boste do obale z impresivnimi skalnimi formacijami, kjer vas bo pričakala penina za odličen začetek dneva, poln lepote in ljubezni. Vodnik pa bo z vami z veseljem delil legende o zaljubljencih Afroditi in Adonisu. Pot boste nadaljevali do starodavnega mesta Kourion, čudovitega kraja, ki se nahaja visoko na vrhu pečine. Tukaj lahko raziskujete grško-rimsko gledališče in osupljive mozaike ter uživate v osupljivem razgledu. Nato boste šli mimo križarskega gradu Kolossi, ki je bil zgrajen v 13. stoletju in so ga ustanovili vitezi sv. Ivana. Vaša zadnja postaja bo drugo največje mesto na Cipru, Limassol. Obiskali boste nov pristaniški del in se sprehodili skozi stari del mesta do gradu Limasol. Rihard Levjesrčni naj bi se poročil z Berengarijo Navarsko v majhni kapeli v vrtovih tega gradu. Prosti čas za sprehod ali kosilo v marini Limassol. Povratek v hotel. Nočitev.

3 dan | Prosto ali fakultativni izlet v Nikozijo
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se udeležite izleta v Nikozijo – razdeljeno mesto. Nikozija je zgodba o dveh mestih. Je glavno mesto Cipra in edino, še obstoječe razdeljeno mesto na svetu. Med raziskovanjem živahnega starega in novega dela mesta, vam bo vodnik povedal vse o njegovi zgodovini ter znamenitostih. Govorimo o znamenitostih, kot so cerkev Ayias Sofia in tržnica ter druge. Sprehodili se boste po znameniti ulici Ledra do meje s turškim delom mesta. Po prestopu meje (potrebujete potni list) in boste na severni strani obiskali katedralo Agie Sophia in postajališče za karavane Büjük Han. Med raziskovanjem mesta boste imeli prosti čas za kosilo, kavo ali nakup spominkov. Povratek v hotel.

4. dan | Prosto ali fakultatini izlet od Sv. Lazara do Leonarda da Vincija
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se udeležite izleta. Sledite stopinjam Leonarda da Vincija do vasice Lefkara, znane po vezenini čipk imenovani "Lefkaritika", ki jo je Leonardo da Vinci tako cenil, da jo je kupil in podaril milanski katedrali. Ta očarljiva vas je znana tudi po srebrnini, ozke ulice pa so polne tradicionalne arhitekture, vredne ogleda. Pot boste nadaljevali do starega mestnega jedra Larnake in cerkve svetega Lazarja. Cerkev je bila prvotno zgrajena v 9. stoletju nad grobom sv. Lazar. Obnovljena je bila v 17. stoletju in se je do danes ohranila kot vrhunski primerek bizantinske arhitekture. Postanek za kosilo in prosti čas na promenadi palm. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan | Izlet v samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel ter povratek v Zagreb
Zajtrk. Nato se boste odpravili na izlet ''Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel. Med potjo do samostana boste uživali v čudovitem pogledu na vinograde in sadovnjake. Sedanja stavba samostana je s konca 18. stoletja in v njej se nahaja enoladijska cerkev ter zbirka pomembnih ikon in drugih zakladov. Po ogledu sledi degustacija vina, ki so ga pridelali menihi, zraven vam pa postrežejo še z grižljajem svežega kruha, olivami in sirom. Nato se boste odpravili do Afroditine kopeli, naravne jame, kjer se je po grški mitologiji kopala in osvežila sama Afrodita, boginja ljubezni in lepote, poročajo pa tudi, da je prav tukaj srečala svojega ljubljenega Adonisa. Spoznajte vse zanimivosti te zgodbe in uživajte v prostem času med raziskovanjem flore in favne nacionalnega rezervata Pafos. Po odmoru za kosilo (ni vključeno) se boste odpravili v morsko jamo Pafos – izkoristite priložnost za fotografiranje tega naravnega čudesa. Po ogledu sledi transfer do letališča in let proti Zagrebu.

FAKULTATIVNI IZLETI
- paket izletov (Nikozija in Toroodos) cca 130 €/osebo
- izlet Nikozija – razdeljeno mesto cca 70 €/osebo
- izlet Od Sv. Lazarja do Leonarda da Vincija cca 70 €/osebo

Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne.
Potrebna je rezervacija
Pameten nakup
Preseneti boljšo polovico
Podjetje s tradicijo

Podrobnosti o ponudniku

Letališče Zagreb, Hrvaška

/ /
/ /
Ciper

Ciper
Ciper je otoška država v vzhodnem delu Sredozemlja. Je tretji največji otok v Sredozemlju. Glavno in največje mesto je Nikozija. Republika Ciper obsega skoraj celotno ozemlje otoka, vendar pa pod njen nadzor spadata samo njegovi južni tretjini. Severni del otoka je leta 1974 namreč zasedla Turčija in na zasedenem ozemlju ustanovila Turško republiko Severni Ciper, ki pa je, razen Turčije, ne priznava nobena druga država. Ciper je destinacija z raznoliko pokrajino, ki obsega prelepe plaže s čistim morjem, elene gozdove in tudi gore. Je pa tudi zelo rodovitno območje, saj na Cipru uspevajo na primer lubenice, pomaranče in granatna jabolka.

Najbolj prodajano v Top ponudbe
NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!
Zabaviščni park Gardaland: vstopnica
HUDA CENA
3
HIT ponudba
  • Gardaland,Italija
  • Gardaland
  • Oseb: 1
od 44,00 €
Garantirano najnižja cena!
Turistično naselje Medveja 3*: mobilna hiška
HUDA CENA
Iskano
  • Medveja, Hrvaška
  • Campsite & Holiday Resort Medveja ***
  • Oseb: 4
  • Nočitev: 2
169,00 €
Garantirano najnižja cena!
Mediteran hotel by Aminess 3* Crikvenica: polpenzion
HUDA CENA
4
Iskano
  • Crikvenica, Hrvaška
  • Mediteran hotel by Aminess***
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 3
od 394,00 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Bristol, Opatija: morski oddih
HUDA CENA
Iskano
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Bristol****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
159,00 €
Garantirano najnižja cena!
OMEJENA PONUDBA!
Prokarting Koper - vožnja z gokartom
HUDA CENA
Ekskluzivno
  • Koper, Slovenija
  • Prokarting Koper
  • Oseb: 1
12,90 €
Garantirano najnižja cena!
Heritage Hotel Imperial 4*, oddih s polpenzionom
HUDA CENA
  • Opatija, Hrvaška
  • Heritage Hotel Imperial****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
299,00 €
Garantirano najnižja cena!
VKLJUČEN POLNI PENZION!
Rabac Sunny Hotel & Residence 3*: polni penzion
HUDA CENA
  • Rabac, Hrvaška
  • Rabac Sunny Hotel & Residence***
  • Oseb: 3
  • Nočitev: 2
432,00 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Molindrio**** Plava Laguna, Poreč
HUDA CENA
3
  • Poreč, Hrvaška
  • Hotel Molindrio**** Plava Laguna
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
od 115,10 €
Garantirano najnižja cena!
Dodajam kupon v košarico ...