V dilemi? Imamo odgovor na vse!

8-dnevno vodeno potovanje v Istanbul in vzhodno Turčijo s povratnim letom!

Doživite pravo turško pravljico vse od Istanbula do Antalye! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled Ankare in muzeja anatolskih civilizacije, Kapadokije s pravljičnimi dimniki in jamskimi bivališči ter Konye in samostana Mevlana.
719,00 €
Vrnemo ti: 3,60 €
HUDA CENA
Kupi kupon
Ponudba vsebuje
  • 8-dnevno potovanje v Istanbul in vzhodno Turčijo v Turčiji za 1 osebo
  • termin 16.-23.9.2024
  • 7x nočitev s polpenzionom v hotelu ali hotelskem resortu kategorizacije 4*
  • namestitev v standard dvoposteljni sobi (minimalna zasedenost sobe: 2 odrasli osebi, maksimalna kapaciteta sobe: 3 odrasle osebe)
  • povraten let z letalsko družbo Trade Air: Ljubljana/bližnje letališče –  Antalya - Istanbul - Antalya – Ljubljana/bližnje letališče
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos oddane prtljage do 20 kg in ročna prtljaga do 7 kg
  • ogledi po programu
  • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
  • slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik
  • organizacija potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Pogoji koriščenja

  • Rezervacijo opravite preko emaila [email protected]. Potrebni podatki ob prijavi: ime in priimek, datum rojstva, naslov in kontaktni telefon.
  • MOŽNA DOPLAČILA OB REZERVACIJI: 64 €/potovanje (povratek september) oz. 39 €/potovanje (povratek oktober-december) za parkiranje na letališču Jožeta Pučnika; 160 € za enoposteljno sobo
  • MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI: turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu; dodatne usluge, obroki in fakultativni izleti; napitnine za lokalne vodnike in šoferje; stroški osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 30. dneva pred nastopom potovanja 40 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 21. do 14. dneva pred nastopom potovanja 60 % cene aranžmaja; od 13. do 10. dneva pred nastopom potovanja 90 % cene aranžmaja, od 9. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100% aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected].  
  • Za potovanje na to destinacijo potrebujejo državljani Republike Slovenije veljaven potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče. 
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Nikal.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.
  • V kolikor bo odhod z drugega letališča (predvidoma Zagreb), bo organiziran brezplačen povratni transfer iz Ljubljane.

Koledar unovčljivosti

Na voljo
Na voljo za prihod
Na voljo za odhod
Ni na voljo
TURŠKA PRAVLJICA
1. dan| let v Istanbul
Let iz Ljubljane do Antalye in nato proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan| Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopla, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo (z doplačilom vstopnine 25€), ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Skupaj z nami si oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali bazar začimb. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan| Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.

4. dan| Kapadokija
Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan| Paşabağı in Zelve
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje Kapadokije. Najprej obiščemo Paşabağı, znano tudi kot dolina menihov, kjer vas pričaka očarljiv pogled na visoke pravljične dimnike. Te edinstvene formacije, ki jih oblikujejo sile vetra in vode, so videti kot mistična bitja, ki se dvigajo iz zemlje. Sprehodite se po tej čarobni deželi in opazujte zapletene podrobnosti, ki jih je v skale vklesala umetniška roka narave.
Le streljaj stran, pa leži zgodovinska vasica Zelve. Ta muzej na prostem predstavlja izjemen vpogled v preteklost. Krasijo ga jamska bivališča, cerkve in samostani, ki so jih vklesali v mehko kamnino vulkanskega tufa. Raziščite labirint hodnikov, čudite se zapletenim, v skalo vrezanim dizajnom in si predstavljajte zgodbe ljudi, ki so nekoč temu kraju rekli dom.
Ob obisku Kapadokije je obisk lokalne tkalnice preprog prav posebno doživetje. S svojimi živahnimi barvami, zapletenim dizajnom in raznolikimi vzorci je vsaka preproga edinstvena in je dokaz zgodovine ter neverjetnih veščin njenih izdelovalcev. Z raziskovanjem teh fascinantnih preprog, obiskovalci ne pridobijo le globljega razumevanja turške kulture, ampak prispevajo tudi k ohranjanju te neprecenljive tradicije. Povratek v hotel in večerja.

6. dan| Konya – Mevlana - Antalya
Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan| Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.

8. dan| povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.

Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.

FAKULTATIVNI IZLETI
-vstopnina v Hagijo Sofijo 25 €/osebo
-vožnja z ladjo po Bosporju cca 45 €/osebo
-Istanbul by Night cca 30 €/osebo
-turški večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 55 €/osebo
-sema (ples dervišev) cca 30 €/osebo
-jeep safari po Kapadokiji cca 65 €/osebo
-polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet)


Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb in če so vremenske razmere primerne. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.
Potrebna je rezervacija
Ideja za izlet
Družinam prijazno
Podjetje s tradicijo

Podrobnosti o ponudniku

Letališče Jožeta Pučnika, Slovenija

/ /
/ Istanbul
Turčija

Istanbul
Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya 
Nahaja se ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Najbolj prodajano v Top ponudbe
Mediteran hotel by Aminess 3* Crikvenica: polpenzion
HUDA CENA
4
Iskano
  • Crikvenica, Hrvaška
  • Mediteran hotel by Aminess***
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 3
od 394,00 €
Garantirano najnižja cena!
NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!
Zabaviščni park Gardaland: vstopnica
HUDA CENA
3
HIT ponudba
  • Gardaland,Italija
  • Gardaland
  • Oseb: 1
od 44,00 €
Garantirano najnižja cena!
Turistično naselje Medveja 3*: mobilna hiška
HUDA CENA
Iskano
  • Medveja, Hrvaška
  • Campsite & Holiday Resort Medveja ***
  • Oseb: 4
  • Nočitev: 2
169,00 €
Garantirano najnižja cena!
OMEJENA PONUDBA!
Prokarting Koper - vožnja z gokartom
HUDA CENA
Ekskluzivno
  • Koper, Slovenija
  • Prokarting Koper
  • Oseb: 1
12,90 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Bristol, Opatija: morski oddih
HUDA CENA
Iskano
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Bristol****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
159,00 €
Garantirano najnižja cena!
VKLJUČEN POLNI PENZION!
Rabac Sunny Hotel & Residence 3*: polni penzion
HUDA CENA
  • Rabac, Hrvaška
  • Rabac Sunny Hotel & Residence***
  • Oseb: 3
  • Nočitev: 2
432,00 €
Garantirano najnižja cena!
otrok do 14. leta gratis!
Hotel Park Lovran, wellness oddih s polpenzionom
HUDA CENA
6
  • Lovran, Hrvaška
  • Hotel Park****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
od 142,00 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Paris, Opatija: morski oddih s polpenzionom
HUDA CENA
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Paris****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
318,00 €
Garantirano najnižja cena!
Dodajam kupon v košarico ...