V dilemi? Imamo odgovor na vse!

8-dnevno vodeno potovanje v pravljično Kapadokijo v Turčiji s povratnim letom!

Ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu, Kapadokija! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled Konye s samostanom Mevlana, Paşabağı s pravljičnimi dimniki, Doline domišljije in Antalye.
699,00 €
Vrnemo ti: 3,50 €
HUDA CENA
Kupi kupon
Ponudba vsebuje
  • 8-dnevno potovanje v pravljično Kapadokijo v Turčiji za 1 osebo
  • termin 9.-16.9.2024
  • 7x nočitev s polpenzionom v hotelu ali hotelskem resortu kategorizacije 4*
  • namestitev v standard dvoposteljni sobi (minimalna zasedenost sobe: 2 odrasli osebi, maksimalna kapaciteta sobe: 3 odrasle osebe)
  • povraten let z letalsko družbo Trade Air: Ljubljana/bližnje letališče –  Antalya – Ljubljana/bližnje letališče
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos oddane prtljage do 20 kg in ročna prtljaga do 7 kg
  • ogledi po programu
  • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
  • hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik
  • organizacija potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Pogoji koriščenja

  • Rezervacijo opravite preko emaila [email protected]. Potrebni podatki ob prijavi: ime in priimek, datum rojstva, naslov in kontaktni telefon.
  • MOŽNA DOPLAČILA OB REZERVACIJI: 64 €/potovanje (povratek september) oz. 39 €/potovanje (povratek oktober-december) za parkiranje na letališču Jožeta Pučnika; 110 € za enoposteljno sobo
  • MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI: turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu; dodatne usluge, obroki in fakultativni izleti; napitnine za lokalne vodnike in šoferje; stroški osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 30. dneva pred nastopom potovanja 40 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 21. do 14. dneva pred nastopom potovanja 60 % cene aranžmaja; od 13. do 10. dneva pred nastopom potovanja 90 % cene aranžmaja, od 9. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100% aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected].  
  • Za potovanje na to destinacijo potrebujejo državljani Republike Slovenije veljaven potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče. 
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Nikal.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.
  • V kolikor bo odhod iz drugega letališča (predvidoma Zagreb), bo organiziran brezplačen povratni transfer iz Ljubljane. Na letu proti Antalyi je možen tehnični postanek v Istanbulu.

Koledar unovčljivosti

Na voljo
Na voljo za prihod
Na voljo za odhod
Ni na voljo
PRAVLJIČNA KAPADOKIJA
1. dan | polet proti Antalyi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali bližnjem letališču dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev in večerja na območju Antalye.

2. dan | Antalya – Konya – Kapadokija
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev in večerja v hotelu na območju Kapadokije.

3 dan | Paşabağı in Zelve
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje Kapadokije. Najprej obiščemo Paşabağı, znano tudi kot dolina menihov, kjer vas pričaka očarljiv pogled na visoke pravljične dimnike. Te edinstvene formacije, ki jih oblikujejo sile vetra in vode, so videti kot mistična bitja, ki se dvigajo iz zemlje. Sprehodite se po tej čarobni deželi in opazujte zapletene podrobnosti, ki jih je v skale vklesala umetniška roka narave.
Le streljaj stran, pa leži zgodovinska vasica Zelve. Ta muzej na prostem predstavlja izjemen vpogled v preteklost. Krasijo ga jamska bivališča, cerkve in samostani, ki so jih vklesali v mehko kamnino vulkanskega tufa. Raziščite labirint hodnikov, čudite se zapletenim, v skalo vrezanim dizajnom in si predstavljajte zgodbe ljudi, ki so nekoč temu kraju rekli dom.
Obiskali bomo še lokalno tkalnico preprog. S svojimi živahnimi barvami, zapletenim dizajnom in raznolikimi vzorci je vsaka preproga edinstvena in je dokaz zgodovine ter neverjetnih veščin njenih izdelovalcev. Z raziskovanjem teh fascinantnih preprog, obiskovalci ne pridobijo le globljega razumevanja turške kulture, ampak prispevajo tudi k ohranjanju te neprecenljive tradicije.
Povratek v hotel in večerja.

4. dan | Pravljični dimniki in veličastne doline
Zajtrk. Kapadokija je fascinantna regija, katere ena največjih znamenitosti so očarljivi pravljični dimniki. To pa še ni vse. Ta neverjetna pokrajina se ponaša tudi z veličastnimi dolinami, ki jih je vredno obiskati. Sprehod po dolini Derventa, znani tudi kot Dolina domišljije, je kot bi stopil v sanjski svet, kjer neverjetna domišljija oživi. Druga izjemna dolina je dolina Üç Güzeller oz. tri lepotice, poimenovana po treh osupljivih skalnih formacijah, ki prevladujejo nad pokrajino. Poleg tega je Kapadokija dom doline Güvercinlik ali Doline golobov, ki je dobila ime po tisočih luknjah za golobe, ki so vklesane v skale. Te luknje so uporabljali za namestitev golobov, saj so bili njihovi iztrebki za domačine dragocen vir gnojila.
Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja.

5. dan | Kapadokija – Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan | povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti Ljubljani.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Ortahisar ali dolina ljubezni s podzemnim mestom cca 55 €/osebo
- sema (ples dervišev) cca 30 €/osebo
- Kapadokijski večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 55 €/osebo
- polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev)
- jeep safari cca 65 €/oseb
- Manavgat - vožnja z ladjo s kosilom ali Alanya s kosilom cca 55 €/osebo
Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.
Potrebna je rezervacija
Pameten nakup
Družinam prijazno
Podjetje s tradicijo

Podrobnosti o ponudniku

Letališče Jožeta Pučnika, Slovenija

/ /
/ Kapadokija
Turčija

Kapadokija
Kapadokija je naziv za čudovito območje, ki se nahaja v trikotniku med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij Turčije zaradi svojih edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Velja za eno izmed najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivna podzemna mesta ter spoznavate bogato kulturo in zgodovino. Najbolj znan del turistične ponudbe Kapadokije je polet z balonom. Vsak dan ob zori, nad pravljično pokrajino poleti do 200 balonov, ki ustvarijo neverjeten prizor tako za tiste, ki so z balonom poleteli, kot tudi za tiste, ki uživajo v opazovanju s tal.

Konya
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya 
Nahaja se ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Najbolj prodajano v Top ponudbe
Mediteran hotel by Aminess 3* Crikvenica: polpenzion
HUDA CENA
4
Iskano
  • Crikvenica, Hrvaška
  • Mediteran hotel by Aminess***
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 3
od 394,00 €
Garantirano najnižja cena!
NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!
Zabaviščni park Gardaland: vstopnica
HUDA CENA
3
HIT ponudba
  • Gardaland,Italija
  • Gardaland
  • Oseb: 1
od 44,00 €
Garantirano najnižja cena!
Turistično naselje Medveja 3*: mobilna hiška
HUDA CENA
Iskano
  • Medveja, Hrvaška
  • Campsite & Holiday Resort Medveja ***
  • Oseb: 4
  • Nočitev: 2
169,00 €
Garantirano najnižja cena!
OMEJENA PONUDBA!
Prokarting Koper - vožnja z gokartom
HUDA CENA
Ekskluzivno
  • Koper, Slovenija
  • Prokarting Koper
  • Oseb: 1
12,90 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Bristol, Opatija: morski oddih
HUDA CENA
Iskano
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Bristol****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
159,00 €
Garantirano najnižja cena!
VKLJUČEN POLNI PENZION!
Rabac Sunny Hotel & Residence 3*: polni penzion
HUDA CENA
  • Rabac, Hrvaška
  • Rabac Sunny Hotel & Residence***
  • Oseb: 3
  • Nočitev: 2
432,00 €
Garantirano najnižja cena!
otrok do 14. leta gratis!
Hotel Park Lovran, wellness oddih s polpenzionom
HUDA CENA
6
  • Lovran, Hrvaška
  • Hotel Park****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
od 142,00 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Paris, Opatija: morski oddih s polpenzionom
HUDA CENA
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Paris****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
318,00 €
Garantirano najnižja cena!
Dodajam kupon v košarico ...