V dilemi? Imamo odgovor na vse!

8-dnevno vodeno potovanje z letalskim prevozom in polpenzionom v čarobni Maroko!

Prvič na Kuponko.si

Naj vas prevzamejo svetovljanska Casablanca, srednjeveška medina v Fesu, Meknes in Rabat. Potovanje vas bo popeljalo čez Srednji Atlas do vznožja veličastnih sipin Erg Chebbi. Ogled rdečega bisera juga - Marakeša.
1049,00 €
Vrnemo ti: 5,25 €
HUDA CENA
Kupi kupon
Ponudba vsebuje
  • 8-dnevno vodeno potovanje v Maroko za 1 osebo
  • termin 6.-13.9.2024
  • 7x nočitev s polpenzionom v hotelu kategorizacije 4*
  • namestitev v dvoposteljni sobi (minimalna zasedenost sobe: 20 odrasli osebi; maksimalna kapaciteta sobe: 2 odrasli osebi in 1 otrok do 11,99. leta)
  • povraten let Benetke - Casablanca -Benetke
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos oddane prtljage do 23 kg in ročna prtljaga do 10 kg
  • povratni avtobusni prevoz od letališča do hotela nastanitve (razen vstopnina v mošejo Hasana II. ni vključena v ceno)
  • slovensko in lokalno vodenje
  • organizacija potovanja

Pogoji koriščenja

  • Rezervacijo opravite preko emaila [email protected]. Potrebni podatki ob prijavi: ime in priimek, datum rojstva, naslov in kontaktni telefon.
  • MOŽNA DOPLAČILA OB REZERVACIJI: 100 €/osebo popusta za bivanje otroka do 11,99. leta na pomožnem ležišču z dvema odraslima osebama; 48 €/osebo za spanje v šotoru z barbersko večerjo; 80 €/osebo za skupino manj kot 30 oseb; 70 €/osebo za povratni transfer do letališča; 169 €/osebo za enoposteljno sobo
  • MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI: pribl. 18 €/osebo za vstop v mošejo Hasana II; 20 €/kamelo za jahanje kamel; 45 €/osebo za napitnino (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik)
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 61. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 60. do 30. denva pred nastopom potovanja 60 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 80% cene aranžmaja, od 21. do 15. dneva pred nastopom potovanja 90 % cene aranžmaja, od 14. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100 % cene aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected].  
  • Za potovanje je potreben potni list z veljavnostjo najmanj 90 dni od vstopa v državo oziroma za celoten čas potovanja.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče. 
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Kompas.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.

Koledar unovčljivosti

Na voljo
Na voljo za prihod
Na voljo za odhod
Ni na voljo
ČAROBNI MAROKO
1. dan: (LJUBLJANA) – BENETKE – CASABLANCA
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča Benetke (doplačilo). Polet letala v Casablanco. Po pristanku in opravljenih obmejnih obveznostih sledi ogled zunanjost druge največje mošeje v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Sledil bo postanek ob obali za pozno kosilo (doplačilo) in krožni ogled središča mesta. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FEZ 
Po zajtrku ogled glavnega mesta Maroka, Rabata. Ogled upravnega središča kraljevine, ki ga imenujejo tudi “belo kraljevsko mesto”. Zunanji ogled kraljeve palače, Hassanovega stolpa in mavzoleja Mohameda V., prav tistega kralja, ki je zaslužen za neodvisnost Maroka. Nadaljevanje vožnje do Meknesa, mesta, ki je močno povezano z življenjem enega najmogočnejših maroških kraljev, Moulaya Ismaila. Iz časov njegovega vladanja, konec 17. st., ko je Meknes postal glavno mesto dežele, so še danes vidni številni veličastni spomeniki. UStavili se boste pri najznamenitejših mestnih vratih, Bab El Mansour, ki slovijo tudi kot najlepša mestna vrata Severne Afrike. Vožnja do ostankov rimskega mesta Volubilis, ki so ga nekoč obdajali nasadi oljk. Najverjetneje je bila pridelava oljčnega olja glavna ekonomska panoga, ki je prinesla blagostanje, še danes vidno v ostankih javnih in zasebnih zgradb. Nekatere so krašene z bogatimi mozaiki, od katerih vsak pripoveduje svojo zgodbo. Pot do Feza, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (V mestu Meknes trenutno potekajo obsežna obnovitvena dela, datum dokončanja ni določen).

3. dan: FEZ
Po zajtrku sledi ogled mesta, ki je nedvomno eno najzanimivejših in najslikovitejših mest Maroka. Je najstarejše kraljevo mesto, ustanovljeno v 9. st., za časa vladanja Moulay Idrisa II. Fez se ponaša tudi z drugo najstarejšo univerzo na svetu in si zaradi tega upravičeno zasluži status kulturnega, verskega in intelektualnega središča države. Mesto je znano po številnih palačah in mošejah z bogato arhitekturo, majhnih trgih, tradicionalnih nošah in koranskih šolah, iz katerih odmeva otroško petje. Najprej si boste ogledali kraljevo palačo, židovsko četrt in delavnico, kjer izdelujejo znamenito feško keramiko. Nato najstarejši mestni predel, medino, imenovano Fez–el–Bali. Sprehod po ozkih ulicah, polnih trgovcev, ki vabijo v trgovine z raznovrstnim orientalskim blagom. Doživetje se vam bo zdelo kot preskok v svet pravljic iz Tisoč in ene noči. Sledi obisk četrt usnjarjev in barvarjev, kjer v majhnih bazenih barvajo usnje, univerzo Karaouine, zunanjost mavzoleja Moulay Idrisa II. in številne druge spomenike. Proti večeru vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: FES – MIDELT – ERFOUD - MERZOUGA
Po zajtrku sledi vožnja čez pogorje Srednjega Atlasa. Na poti bodo mimo vas brzele male berberske vasice, kjer se ljudje ukvarjajo po večini s poljedelstvom, ter gozdovi cedre. Pot vas bo peljala skozi letoviški kraj Ifrane, ki zaradi svoje lege in arhitekture bolj spominja na Švico. Pokrajina se bo ves čas spreminjala in menjala barve. Sledi postanek v mestu Midelt, z zanimivo lego na planoti med Srednjim in Visokim Atlasom in si privoščili kosilo (doplačilo). Pozno popoldan boste skozi zelene oaze z nasadi datljevih palm prispeli do mesteca Erfoud, kjer boste avtobus zamenjali za terenska vozila. Sledi vožnja do hotela, ki se nahaja na koncu vasice Merzouge, ob vznožju veličastnih sipin Erg Chebbi. Nepozaben sončni zahod boste pričakali na kamelah (doplačilo) na vrhu sipine in se čudili, kako zahajajoče sonce spreminja barvo puščavskega peska – od kričečo oranžne, rumene, zlate do sive… Večerja in prenočevanje v hotelu. Z doplačilom je na voljo možnost spanja v kampu v udobnem šotoru s tradicionalno berbersko večerjo.

5. dan: MERZUOGA – RISSANI – OUARZAZATE
Po zajtrku v puščavi se boste s terenskimi vozili podali na pravcato saharsko pustolovščino in nato v svetem mestu Rissani vozila zamenjali za avtobus. Obiskali boste kasbo iz 17. stoletja in ruševine Ksar Abbar ter se nato popeljali po slikoviti pokrajini, bogati z zelenimi oazami, polnimi sadnega drevja in datljevih palm. Obisk soseske Todra, obdane z več sto metrov visokimi granitnimi skalami. Postanek in nekaj prostega časa za sprehod ali kosilo. Vožnja po dolini reke Dades proti Ouarzazatu, ki slovi tudi kot središče filmske industrije. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: OUARZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ 
Po zajtrku si boste ogledali eno najlepše ohranjenih kasb na maroškem jugu, nato se boste odpravili do bližnje vasi Ait Benhaddou, ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Tam se nahaja še ena izmed lepših kasb, ki stoji na vzpetini in dominira nad dolino pod njo. S svojo rdečkasto barvo se skoraj staplja z okoljem. Utrdba je bila scensko prizorišče mnogih filmov. Čas za kosilo in vožnja čez Visoki Atlas, čez prelaz Tizi–n–Ticha, do Marakeša. Marakeš je kraljevo mesto in najbolj barvito mesto Maroka, imenujejo ga tudi “rdeči biser juga”. Nastanitev v hotelu in večerja. Sledil bo še večerni sprehod po znamenitem trgu Jaam–el–Fna, priljubljenem zbirališču prebivalcev Marakeša, kjer boste lahko prisluhnili pripovedovalcem pravljic, opazovali krotilce kač in akrobate. Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Nočitev.

7. dan: MARAKEŠ – CASABLANCA
Po zajtrku vas čaka celodnevni potep po mestu, čigar opečnato barvo zgradb skladno umirja zelenje številnih parkov in vrtov. Ogledali si boste mošejo Koutoubia z znamenitim minaretom s konca 12. st., vrtove in palačo Bahia. V medini, starem delu mesta, boste obiskali eno od lekarn, kjer bomo imeli možnost kupiti razna zelišča, začimbe in čaje, ki preženejo prav vse tegobe. Popoldan malo prostega časa za odkrivanje suka in preizkušanje vaših sposobnosti barantanja s tamkajšnjimi odličnimi trgovci, proti večeru pa prevoz v Casablanco. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: CASABLANCA – BENETKE- (LJUBLJANA)
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in po opravljenih obmejnih obveznostih polet v Benetke. Po pristanku bo sledil avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).
Potrebna je rezervacija
Enostaven nakup
Odpravi se s prijatelji
Podjetje s tradicijo

Podrobnosti o ponudniku

Letališče Benetke, Italija

/ /
/ /
Maroko

Maroko
Nenavadno, kako nas Maroko že od nekdaj privlači. Dežela je najstarejše kraljestvo v muslimanskem svetu. Kljub bližini Evrope, ki je pri Gibraltarju od obale Maroka oddaljena le 14 km, se nam kraljevina zdi zavita v tančico skrivnostnosti, ki nas dela radovedne in nas navdihuje. V trenutku, ko stopimo na maroška tla, začutimo, da smo prišli v nenavadno deželo. Ni povsem afriška, ni povsem arabska, ni povsem evropejska, ampak je kombinacija vsega. Razpeta med dve morji, dva kontinenta in tri kulture, vedno dramatična ter vedno nepredvidljiva. Le kje je še v eni deželi mogoče najti s snegom pokrite planine Atlasa, obalo Atlantika in Sredozemlja, puščavo Sahara, velika kraljeva mesta … Vse to vam bo dalo ravno pravo mero zdravega kulturnega šoka in pozitivne energije.  

Najbolj prodajano v Top ponudbe
Mediteran hotel by Aminess 3* Crikvenica: polpenzion
HUDA CENA
4
Iskano
  • Crikvenica, Hrvaška
  • Mediteran hotel by Aminess***
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 3
od 394,00 €
Garantirano najnižja cena!
NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!
Zabaviščni park Gardaland: vstopnica
HUDA CENA
3
HIT ponudba
  • Gardaland,Italija
  • Gardaland
  • Oseb: 1
od 44,00 €
Garantirano najnižja cena!
Turistično naselje Medveja 3*: mobilna hiška
HUDA CENA
Iskano
  • Medveja, Hrvaška
  • Campsite & Holiday Resort Medveja ***
  • Oseb: 4
  • Nočitev: 2
169,00 €
Garantirano najnižja cena!
OMEJENA PONUDBA!
Prokarting Koper - vožnja z gokartom
HUDA CENA
Ekskluzivno
  • Koper, Slovenija
  • Prokarting Koper
  • Oseb: 1
12,90 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Bristol, Opatija: morski oddih
HUDA CENA
Iskano
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Bristol****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
159,00 €
Garantirano najnižja cena!
VKLJUČEN POLNI PENZION!
Rabac Sunny Hotel & Residence 3*: polni penzion
HUDA CENA
  • Rabac, Hrvaška
  • Rabac Sunny Hotel & Residence***
  • Oseb: 3
  • Nočitev: 2
432,00 €
Garantirano najnižja cena!
otrok do 14. leta gratis!
Hotel Park Lovran, wellness oddih s polpenzionom
HUDA CENA
6
  • Lovran, Hrvaška
  • Hotel Park****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1
od 142,00 €
Garantirano najnižja cena!
Hotel Paris, Opatija: morski oddih s polpenzionom
HUDA CENA
  • Opatija, Hrvaška
  • Hotel Paris****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
318,00 €
Garantirano najnižja cena!
Dodajam kupon v košarico ...