V dilemi? Imamo odgovor na vse!

8-dnevno križarjenje po Nilu, Kairo in Giza z letalskim prevozom iz Ljubljane!

Prvič na Kuponko.si

Skrivnostna dežela, ki jo enostavno morate doživet. Ogledali si boste Dolino Kraljev, znametito Visoko jezero, Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami ter številne templje. Križarjenje po najdaljši reki na svetu, reki Nil, skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja.
od 1299,00 €
Vrnemo ti: 6,50 €
HUDA CENA

Končno ceno glede na izbrano število oseb in termin preračunaš na prvem koraku nakupa.

Preračunaj in kupi
Ponudba vsebuje
  • 8-dnevno križarjenje po Nilu, Kairo in Giza za 1 osebo
  • 1x polpenzion in prevoz z vlakom/spalnikom Asuan – Kairo z nastanitvijo v dvoposteljnem kupeju (lokalni vlak brez kategorije - skupne sanitarije za 1 vagon)
  • 3x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 4*/5* lokalne kategorije
  • 3x polni penzion na križarjenju z ladjo 5* deluxe z nastanitvijo v dvoposteljni kabini
  • minimalna zasedenost sobe/kabine: 2 odrasli osebi; maksimalna kapaciteta sobe/kabine: 2 odrasli osebi in 1 otrok do 11,99. leta)
  • povraten let v ekonomskem razredu: Ljubljana –  Hurgada – Ljubljana
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos oddane prtljage (teže 20 kg) in ročna prtljaga (teže 5 kg)
  • izstopna taksa
  • vsi prevozi in ogledi ter vstopnine po programu
  • slovensko in lokalno vodenje
  • organizacija potovanja

Pogoji koriščenja

  • Rezervacijo opravite v nakupnem procesu direktno preko rezervacijskega sistema Kuponko.
  • MOŽNA DOPLAČILA OB REZERVACIJI: 160 €/osebo za manjšo skupino med 10 in 14 osebami; 120 €/osebo za manjšo skupino med 15 in 24 osebami; 80 €/osebo za manjšo skupino med 25 in 34 osebami; 30 €/osebo za vizum z asistenco lokalnega partnerja; 135 €/osebo za Abu Simbel z avtobusom; 68 €/osebo za otroka do 11,99. leta za Abu Simbel z avtobusom; 45 €/osebo za nubijsko vas; 25 €/osebo za otroka do 11,99. leta za nubijsko vas; 259 €/osebo za enoposteljno sobo/kabino; 99 €/osebo za enoposteljni kupe na vlaku
  • MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI: 50 €/osebo za osnovne napitnine
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 61. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 60. do 30. dneva pred nastopom potovanja 60 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 80% cene aranžmaja, od 21. do 15. dneva pred nastopom potovanja 90 % cene aranžmaja, od 14. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100 % cene aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected]
  • Za potovanje na to destinacijo potrebujejo državljani Republike Slovenije veljaven potni list najmanj 6 mesecev od dneva vstopa.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče.
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Kompas.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.
  • Cena velja pri udeležbi najmanj 35 potnikov. 

Koledar unovčljivosti

SPLETNA REZERVACIJA TERMINA
Rezervacijo termina z vsemi potrebnimi podatki avtomatsko oddate v nakupnem procesu direktno preko rezervacijskega sistema Kuponko. Prosti termini so konstantno ažurirani v koledarju unovčljivosti. Po plačilu naročila prejmete potrditev rezervacije na vaš e-mail.
KRIŽARJENJE PO NILU, KAIRO IN GIZA
1. dan: LJUBLJANA – HURGADA 
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Hurgado. Sledi direkten polet v Hurgado. Po pristanku in ureditvi carinskih ter mejnih formalnosti prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: HURGADA – LUKSOR – ESNA - EDFU
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili čez kamnito puščavo (postanek za fotografiranje) do Luksorja. Po prihodu bo sledil ogled mesta mrtvih – Doline kraljev, znane po mogočnih grobnicah faraonov 18., 19. in 20. dinastije, vklesanih v puščavsko skalo, bogato poslikanih s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. V Dolini kraljev je tudi slovita grobnica mladega faraona Tutankamona. Spustili se bomo v osrčje grobnic, kjer bomo lahko občudovali stenske poslikave. Iz Doline kraljev se bomo odpeljali do Deir el Bahrija in si ogledali terasast tempelj kraljice Hatšepsut, ene redkih ženskih faraonk. Tempelj stoji pod »živo skalo« in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se bomo na kratko ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Nato bomo obiskali vzhodni breg, kjer si bomo ogledali Karnaški tempelj. Vkrcanje na ladjo 5* in plovba skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja. Večerja in nočitev na ladji.

3. dan: EDFU - KOM OMBO - ASUAN
Zajtrk in uživanje na sončni palubi ladje na veličastni reki Nil, ob opazovanju življenja na bregovih. Po zajtrku obisk enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili kar 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi »pripovedujejo« zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla - Sethom. Plovba proti Kom ombu, kjer si bomo ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo - Haroerisu. Plovba proti Asuanu, večerja in nočitev na ladji.

4. dan: ASUAN – (ABU SIMBEL - NUBIJSKA VAS) 
V zgodnjih jutranjih urah možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi možnost ogleda nubijske vasi (doplačilo), kamor se bomo podali s čolni in kjer bomo spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Malo pogumnejši se bomo lahko podali na peščene sipine Sahare ali jahali kamele. Večerja in nočitev na ladji. 

5.dan: ASUAN - KAIRO
Zajtrk in nekaj prostega časa. Nato bo sledil ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov 20. stoletja. Zgrajen je bil zato, da prepreči poplavljanje Nila. Vodo, ki je shranjena v velikem, skoraj 500 km dolgem, Naserjevem jezeru, s pridom uporabljajo za namakanje in pridobivanje nove rodovitne zemlje. Sprehodili se bomo po mestu in začutili njegov ritem, obiskali bomo tudi asuanski bazar začimb in dišav. Dan bomo zaključili z nočno vožnjo na vlaku/spalniku na poti v Kairo (v kabini največ 2 ležišči). Večerja in nočitev na vlaku.

6. dan: KAIRO
Prihod v Kairo v jutranjih urah (zajtrk na vlaku). V Kairu bomo zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Ogledali si bomo Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami: največja Keopsova, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino od čudes, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Možnost ogleda notranjosti ene izmed piramid (doplačilo). Sledil bo ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki je še vedno uganka v pesku. V manufakturi, kjer papiruse še vedno izdelujejo po tradicionalni staroegipčanski metodi, bomo opazovali starodavni način dela, lahko pa bomo papirus tudi kupili. V delavnici za izdelovanje eteričnih olj bomo spoznali esence najboljših dišav. Naš naslednji postanek bo namenjen ogledu Kajerskega muzeja, ki je najbogatejši egiptološki muzej na svetu. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete je shranil za življenje v onostranstvu. Pravijo, da bi, če bi si vsak eksponat ogledovali le minuto, za ogled celega muzeja porabili devet mesecev. Sledil bo obisk največjega bazarja Egipta, Khan el Khalilija, kjer bomo imeli možnost nakupov čaja, papirusa, usnja ali orientalskih spominkov. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: KAIRO – HURGADA
Po zajtrku, če bo čas dopuščal, možnost ogleda Islamskega Kaira (za doplačilo).  V popoldanskih urah vožnja proti valovom Rdečega morja. Po prihodu v Hurgado nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: HURGADA–LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Prevoz na letališče in slovo od Egipta ter polet letala v Ljubljano.

OPOMBA: Vrstni red ogledov (tudi po dnevih) ter dan vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu na cilj.

Za dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki 01 2325505 ali preko emaila [email protected].
Potrebna je rezervacija
Enostaven nakup
Odpravi se s prijatelji
Podjetje s tradicijo

Podrobnosti o ponudniku

Letališče Jožeta Pučnika, Slovenija

/ /
/ /
Egipt

Egipt
Egipt, mogočna zakladnica zgodovine, je velika in hkrati gospodarsko najpomembnejša država Severovzhodne Afrike, ki se močno naslanja na Bližnji Vzhod; ne le po religiji, kulturi in načinu življenja, temveč tudi v geografskem smislu, saj je ravno Sinajski polotok vez med največjima celinama našega planeta, Azijo in Afriko Počitniški predstavnik vam bo razkazal deželo faraonov, kot je še niste doživeli. Ob Nilu z mogočnimi templji, ali v nepozabni naravi na Sinajskem polotoku, navdušeni boste nad raznolikostjo Egipta.

Najbolj prodajano v Top ponudbe
Hotel Nautica****, Novigrad: wellness oddih
HUDA CENA
3
  • Novigrad, Hrvaška
  • Marina & Hotel Nautica****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2-5
od 333,00 €
Garantirano najnižja cena!
VKLJUČENO KONČNO ČIŠČENJE!
Kampi Novigrad, Umag, Poreč, Puntižela: mobilne hiške
HUDA CENA
4
Iskano
  • Istra, Hrvaška
  • Kampi Park Umag, Kastanija, Lanterna, Brioni Sunny Camping
  • Oseb: 6
  • Nočitev: 2-7
od 150,00 €
Garantirano najnižja cena!
Eco Resort kupon, Velika Planina, wellness oddih
HUDA CENA
2
  • Stahovica, Slovenija
  • Eco Resort pod Veliko planino
  • Oseb: 2-5
  • Nočitev: 1
od 99,00 €
Garantirano najnižja cena!
NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!
Zabaviščni park Gardaland: vstopnica
HUDA CENA
3
HIT ponudba
  • Gardaland,Italija
  • Gardaland
  • Oseb: 1
od 44,00 €
Garantirano najnižja cena!
Uvala Scott, Kraljevica: oddih s polpenzionom
HUDA CENA
4
  • Reka, Hrvaška
  • Uvala Scott
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
od 128,00 €
Garantirano najnižja cena!
vključen polpenzion!
Hotel Vesna***, Terme Topolšica: oddih s polpenzionom
HUDA CENA
Iskano
  • Topolšica, Slovenija
  • Hotel Vesna*** Terme Topolšica
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2
219,00 €
Garantirano najnižja cena!
Tudi adrenalinski paketi!
Golte, Wellnes Hotel Montis, wellness oddih
HUDA CENA
4
  • Golte, Slovenija
  • Wellness Hotel Montis ****
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 1-2
od 85,00 €
Garantirano najnižja cena!
Bohinj Eco hotel****, Bohinjska Bistrica
HUDA CENA
2
Iskano
  • Bohinjska Bistrica, Slovenija
  • Bohinj Eco hotel**** superior
  • Oseb: 2
  • Nočitev: 2-3
od 380,00 €
Garantirano najnižja cena!
Dodajam kupon v košarico ...